top of page
  • Foto van schrijverFaye

Hoe het allemaal begon

Met knikkende knieën startte ik eind oktober als fotograaf. Beelden hebben mij altijd geïntrigeerd en een camera in de hand hebben, maakt mij gelukkig. Maar daarom wou ik er niet meteen iets professioneel mee gaan doen. Mijn interesse werd pas echt getriggerd drie jaar geleden toen ik met The Caravan’s Journal naar Myanmar trok voor een reis rond storytelling.


Het is een van de schoonste reizen die ik ooit gemaakt heb. Ik ging naar een land dat mij helemaal onbekend was en dat met een groep vreemden die je op tien dagen tijd zo goed leert kennen dat ze je vrienden worden. We kregen verschillende lezingen over fotografie en gingen zelf aan de slag met beelden maken en een verhaal vertellen.


Portret van twee kinderen

Wat die reis mij heeft geleerd, is dat ik best wel wat talent heb. Daarmee bedoel ik niet dat ik het grootste fotografisch talent ben, maar wel dat ik een klik kan maken met mensen. Dat mensen mij toelaten en dat ik zonder veel te proberen kan binnentreden in hun leefwereld. Iemand noemde mij ‘ontwapenend’, een van de mooiste complimenten die ik ooit kreeg.


Ik leerde dat techniek niet op nummer een staat, maar wel gevoel voor schoonheid. En laat dat nu iets zijn waar ik steeds naar op zoek ben. Schoonheid in beelden, schoonheid in de mens, schoonheid in de natuur. Want schoonheid is voor mij liefde in al haar facetten. Als ik het schrijf, klinkt het misschien oppervlakkig, maar ik ben ervan overtuigd dat je wel begrijpt welke schoonheid ik bedoel.


Portret van een visser

En zo deed ik er drie jaar over om die stap te zetten. Om wat ik daar op die reis heb geleerd, in de praktijk om te zetten. Want ja hoor, hier zit een vrouw met het imposter syndrome. De dingen die door mijn hoofd gingen waren: ‘maar ik heb nooit een opleiding fotografie gedaan’ of ‘maar wie zou er mij nu serieus nemen’ of ‘maar er zit toch echt niemand te wachten op mij als fotograaf’.


Nu geloof ik dat jij wel op mij zit te wachten. Dat ik rustig jouw wereld mag binnentreden en de liefde en schoonheid die jij in je draagt mag vastleggen op beeld. Dat er een connectie ontstaat tussen ons die prachtige beelden oplevert.


91 weergaven0 opmerkingen
bottom of page