top of page
  • Foto van schrijverFaye

Een zwangerschapsshoot: is dat iets voor mij?

Het moet zowat de shoot zijn, waar het meest over getwijfeld wordt: een zwangerschapsshoot, doen of niet? Wel, mijn antwoord is duidelijk: JA! En ik geef je met veel plezier enkele redenen.


  1. Het is een unieke periode in je leven, die je hoogstwaarschijnlijk niet vaak zal meemaken

Je bent waarschijnlijk maar een paar keer in je leven zwanger en dat vraagt om een viering. Een zwangerschapsshoot zie ik als een ode aan je lichaam. Gedurende 9 maanden verricht jouw lichaam zwaar werk voor jou, het maakt een minimensje. Dat is toch maf? En vooral ook super stoer en krachtig! Dus ook al heb je niet die gedroomde zwangerschap, toch mag je fier zijn op jezelf en jouw lichaam.


2. Het is een daad van zelfliefde


‘Ja, maar ik heb niet zo een mooi buikje’. Of ‘Ja, maar ik ben echt wel veel bijgekomen’ of ‘Ja, maar ik vind mijzelf helemaal niet mooi zwanger’. Het zijn stuk voor stuk redenen om net wel die zwangerschapsshoot te doen. Niet alleen de beelden achteraf, maar ook de shoot op zich is een act of selflove. Je bent lief voor jezel en je geeft jezelf de nodige aandacht die je verdient.


3. Het is quality time voor je baby’tje er is


Je kan deze tijd nemen om even rust te nemen en aan zelfzorg te doen. Ik kan mij nog zo goed het gevoel voor ogen houden toen ik mijn zwangerschapsshoot had. Het was op een prachtige, rustige locatie in de natuur, ik mocht mijn ogen sluiten en ik kon dromen over mijn toekomstige baby'tje en in dat moment werd ik volledig zen. Dat klinkt voor jou misschien zweverig, maar het is echt zalig. Pinky promise.


Denk je nu, ‘ja maar ik wil niet zo een super romantische zwangerschapsshoot of een shoot in de studio?’ Geen probleem, ik wil beelden maken die helemaal JIJ zijn. Alleen of samen met je partner, jij beslist! Hopelijk tot binnenkort voor mij lens!


23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page