top of page
  • Foto van schrijverFaye

Alles begint bij zelfliefde

Bijgewerkt op: 30 aug. 2022

Vandaag beseffen we het des te meer: we moeten het met onszelf doen. Het is dan ook zo belangrijk dat we goed zorg dragen voor onszelf. Jezelf graag zien zou bij iedereen op nummer één moeten staan. Want hoe kan je anders een ander graag zien?

Portret artiest Jewel Dimes

Zelfliefde komt ook voort uit zelfzorg. Voor de een is dat zich omringen met een hoop mensen, voor de ander is dat net in alle rust en stilte tot zichzelf komen. Ik geloof in de kracht van beelden. Het is een van de drijfveren waarom ik gestart ben als fotograaf. Ik hou ervan om mensen op hun mooist vast te leggen. Geen onrealistische beelden, maar ik wil de schoonheid laten zien die ik zie in mensen.


Foto’s zijn niet er enkel als herinneringen, maar ook om jezelf eens in de spotlight te zetten. Jezelf een fotoshoot cadeau doen, is een oprecht geschenk voor jezelf en je eigen schoonheid. Je geeft jezelf wat zelfliefde, een boost in je zelfvertrouwen. Het zijn niet enkel de beelden nadien die je opfleuren maar ook het moment. Jij in het middelpunt van de belangstelling. Je maakt je mooi en kiest bewust voor jouw me-time. Een beetje zelfliefde kunnen we allemaal op tijd en stond gebruiken.


Want ik ben er rotsvast van overtuigd dat een beeld jou dat kan geven. Als ik in de spiegel kijk, ben ik niet altijd blij met wat ik zie. En ik weet dat ik daar niet alleen in ben. Maar tegelijkertijd kan ik mijn schoonheid wel zien in een foto. Niet omdat ik mijzelf photoshop, maar wel omdat er een bepaalde afstand wordt gecreëerd en je je eigen mindere kantjes weet te appreciëren naast al je mooie facetten.


Ik geloof niet dat enkel extraverte personen goeie fotomodellen zijn. Introvert, extravert, groot, klein, dik, dun,... met de juiste fotograaf achter de lens, is iedereen een fotomodel. En met de juiste fotograaf bedoel ik voornamelijk dat er een klik moet zijn. Als fotograaf wil ik dat er een connectie is tussen jou en mij, want dat kan wondermooie momenten opleveren, voor ons allebei.


Van zodra deze coronatijden achter de rug zijn, geef ik je met veel plezier wat zelfliefde en mag je schitteren voor mijn lens. Tot die tijd raad ik je aan om zelf je fototoestel in de hand te nemen.


Portret Lore

Hier een paar tips voor een prachtig zelfportret:

  • Zet je camera niet op selfiemodus want het geeft een vertekend beeld. Hoera voor de zelfontspanner!

  • Zoek mooi natuurlijk licht. Ga dus niet onder een lamp staan, maar zet je wat dichterbij het raam. Te felle zonneschijn kan hard zijn in je gezicht, dus let hiermee op.

  • Doe een outfit aan waar jij je helemaal goed in voelt. Losse broek of net een strak kleedje: it’s all up to you.

  • Ga niet tegen de muur staan maar creëer diepte in je beeld.

  • Bewerken kan je eenvoudig op je smartphone met de Lightroom-app. Je hoeft geen filters op je foto te leggen, een beetje spelen met kleur en contrast kan jouw foto een extra toets geven.


Geniet van je me-time en je mag mij steeds jouw pareltjes doorsturen. Tot die tijd dat ik je terug kan zien in real life, veel virtuele knuffels. Stay safe & healthy.


X Faye


Zelfportret

95 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page