top of page

Over.leven

over de ruwe en rauwe kantjes van het leven als ouder met of zonder kinderen

Elke dag worden er kinderen geboren. Dat wil zeggen dat er elke dag moeders/vaders/ouders/ worden geboren. Dat is toch zot? En het is zeker niet altijd een roze wolk het (aankomend) ouderschap.

Over.leven gaat over het leven. Over leven creëren en ook soms leven afgeven. Maar ook over overleven, want dat is het soms, moeizaam maar zeker.

Ik startte 'Over.leven' vanuit mijn eigen ervaring tijdens mijn fertiliteitstraject. Ondertussen ben ik mama geworden en leek het alsof ik geen recht van spreken meer had. En toch voelde ik dat het hier niet kon stoppen. Ik werd mama en dat was om het zacht uit te drukken een intense levensverandering. Het leek alsof iedereen dat zomaar kon, zonder enig probleem. Tot ik zelf open werd over de veranderingen die dat voor mij teweeg brachten en ik heel veel herkenning terug kreeg.

 

In Over.leven wil ik thema’s bespreekbaar maken die nog onderworpen zijn aan een taboe, waar de maatschappij nog niet mee in het reine is gekomen. Ik som hier enkele zaken op, maar de lijst is zo veel langer. Vul gerust jouw gevoel aan: 

 

  • Een vrouw/man die beslist om alleen voor kinderen te gaan en daar een behoorlijk proces voor moet doorlopen 

  • Een zware bevalling. Vaak wordt achteraf gezegd ‘maar je hebt je kindje toch en nu zijn jullie gelukkig’, alsof geluk en verdriet niet samen kunnen gaan 

  • Een zwangerschap na het verlies van een kindje. 

  • Ouders die met hun kindje thuiskomen na lange tijd op neonatologie te liggen. Ineens ben je thuis, maar overvalt je ook de onzekerheid van dit nieuwe bestaan.

  • Een ouder die niet zomaar na 3 maanden terug kan gaan werken na het krijgen van een kindje 

  • Een onvervulde kinderwens 

  • … 

 

Ik geloof er sterk in dat je verhaal vertellen, deel van het helingsproces is. Over.leven is een combinatie van woord en beeld. Op mijn blog kan je alle persoonlijke verhalen lezen. Hieronder vind je een selectie van de beelden.

Jouw verhaal in beeld en woord? Contacteer mij vrijblijvend voor meer informatie.

bottom of page